maanantai 22. huhtikuuta 2013

Rahan tienaaminen netissä

Edellisessä postissani kirjoittelin nettisivuista, joilla yritetään houkutella pahaa aavistamattomia ihmisiä nettikasinoihin muka varman rahan toivossa. Älä lanke noihin houkutuksiin. Mutta voiko netissä sitten tehdä rahaa? Kyllä voi, ovathan monet sitä tehneetkin ja jopa rikastuneet. Älä kuitenkaan kuvittele, että sinä rikastuisit. Se vaatii kovaa työtä ja onneakin, eikä se silti useimmilla onnistu. Kaikki "rikastu nopeasti" -jutut ovat täyttä hölynpölyä. Ainoa tapa rikastua nopeasti netissä on tehdä lotto ja voittaa se tuurilla.

Taskurahojen tienaaminen netin palveluja käyttäen on mahdollista useimmille. Minäkin olen siinä onnistunut. Kyse on tosin todella pienistä summista ja päätyöni on jotain ihan muuta. Esittelen tässä yhden palvelun, joka sopii melkein kenelle tahansa tavalliselle tallaajalle. Palvelu on fiverr.com. Se on varmasti monille tuttu, mutta niille jotka eivät sitä tunne, tässä seuraa lyhyt esittely.

Sana fiver on englantia ja sillä tarkoitetaan yleensä viiden dollarin tai punnan seteliä eli vitosta. Fiverr.comissa myyt omia tuotteitasi tai palveluitasi viidellä dollarilla. Liittyminen on täysin ilmaista, eikä hommasta muutenkaan ole mitään kuluja. Jokaisesta myynnistäsi Fiverr.com pitää itsellään yhden dollarin ja sinä saat neljä dollaria. Viiden dollarin myyntihintaa voi tietyin ehdoin korottaa (tutustu sivulla tarkemmin), mutta käytännössä jokaisen tuotteen perushinta on tuo viisi taalaa.

Viisi dollaria saattaa kuulostaa pieneltä. Mitä sillä hinnalla voi myydä? Ja sinähän saat siitä vain neljä dollaria, joten onko tuossa oikeasti mitään järkeä? Kyllä siinä on. Usko pois, jotkut tekevät tätä kokopäiväisesti. Rajan asettaa vain sinun oma luovuutesi ja mielikuvituksesi. Vaikka tuotteet voivat olla fyysisiäkin, suurin osa on digitaalisia kuten videoita, musiikkia, kuvia, sähköisiä oppaita jne. Selaa fiverr.comin listoja, niin löydät mitä ihmeellisimpiä tuotteita. Osa on täysin hullunkurisia, jopa järjettömiä, mutta silti niitä saatetaan ostaa isoja määriä. Useimmat meistä omaavat joitakin erityistaitoja, joista voi olla hyötyä juuri tällaisessa pikkubisneksessä. Keksi sinäkin jokin oivallinen pieni tuote ja ala myydä sitä Fiverr.comissa. Vaikka sivusto onkin englanninkielinen, sen käyttö täällä Suomessa onnistuu vallan mainiosti. Itse olen tienannut tällä vähän taskurahaa, kokeile sinäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti